Главная Регистрация Гостевая книга Днепродзержинск Скачать беcплатно Фотографии Форум Доска объявлений Карта сайта Добавить сайт Обратная связь


Главная » 2010 » Февраль » 25 » Cуд частично удовлетворил иск Днепродзержинского городского совета
16:11
Cуд частично удовлетворил иск Днепродзержинского городского совета
Дніпропетровський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов Дніпродзержинської міської ради до однієї з громадських організацій міста про обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання.

Про це інформагентству «Придніпров’я» з посиланням на рішення суду повідомили у прес-службі міського голови Дніпродзержинська.

У позові Дніпродзержинської міської ради йшлося про визнання дій громадської організації щодо проведення нею агітації про недовіру міському голові, проведення збору підписів городян з цього приводу, розповсюдження відповідних листівок, становлення намету на площі Леніна у Дніпродзержинську незаконними. Позовні вимоги містили і заборону громадській організації з 17 лютого по 17 березня 2010 року проведення агітації про недовіру міському голові, збору підписів та розповсюдження листівок на площі Леніна.

Позивач вважає проведення акції громадської організації незаконною з таких підстав: не здійснено завчасне повідомлення про проведення масового заходу, мета заходу не відповідає дійсності, бо зазначено, що проводитиметься роз’яснювальна робота серед населення, а фактично йде агітація та збір підписів про недовіру міському голові, що порушує законні інтереси членів територіальної громади на отримання достовірної та правдивої інформації про діяльність органу місцевого самоврядування та її посадових осіб, обмежує право членів громади на їх вільний вирів стосовно способу та форми участі у вирішенні питань, пов’язаних із діяльністю органу місцевого самоврядування, на надання ними оцінки їх діяльності.

Суд не знайшов обґрунтованих підстав для повної заборони проведення масового заходу, однак з урахуванням сукупності викладених обставин, суд дійшов висновку про необхідність обмеження проведення заявленого заходу щодо часу його проведення. Постановою суду громадській організації обмежено проведення масового заходу з 17 лютого по 17 березня 2010 року. Постанова суду підлягає негайному виконанню та може бути оскаржена у Дніпропетровському апеляційному адміністративному суді.

Просмотров: 615 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0




Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]