Главная Регистрация Гостевая книга Днепродзержинск Скачать беcплатно Фотографии Форум Доска объявлений Карта сайта Добавить сайт Обратная связь


Главная » 2010 » Февраль » 25 » Міський голова Дніпропетровська звернувся до прокурора міста із проханням дати правову оцінку ситуації, яка склалася навколо ТРЦ «Вавілон»
19:51
Міський голова Дніпропетровська звернувся до прокурора міста із проханням дати правову оцінку ситуації, яка склалася навколо ТРЦ «Вавілон»
Міський голова Дніпропетровська звернувся до прокурора міста із проханням дати правову оцінку ситуації, яка склалася навколо ТРЦ «Вавілон»: рішенням суду Дніпропетровську міськраду зобов'язали укласти з ТОВ «Інвестиційно-інжинірінгова група «Логос-інвест» договір оренди землі по вул. Маршала Маліновського, 2 за фактичним розміщенням ТРЦ «Вавілон», однак виконати це неможливо через правову колізію. Про це інформагентству «Придніпров’я» стало відомо під час 55-ї сесії Дніпропетровської міської ради V скликання, яка відбулася 24 лютого.

Як стало відомо в ході сесії, 27 листопада 2008 року Господарський суд Дніпропетровської області виніс рішення, яким зобов'язав міську раду укласти з компанією «Логос-інвест» договір про оренду земельної ділянки, на якому розташований ТРЦ. Це рішення оскаржувалося у вищестоящих судових інстанціях, однак було залишено без змін. 14 січня 2010 року у даній справі було відкрите виконавче провадження.

Причиною конфлікту, як пояснюють депутати, стала відмова «Логос-інвест» сплатити пайовий внесок на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури міста при уведенні в експлуатацію ТРЦ. З огляду на несплату пайового внеску, компанії було запропоновано укласти договір оренди з підвищеним коефіцієнтом орендної плати, однак забудовник відмовився укладати договір на цих умовах.

На порядок денний 55-ї сесії міськради було винесене питання про скасування рішення сесії від 8 липня 2008 року про передачу ТОВ «Логос-інвест» в оренду земельної ділянки вул. Маршала Маліновського, 2, однак представник виконавчої служби, котрий брав участь у сесії, спираючись на рішення суду, постановив зняти з розгляду питання про скасування рішення про передачу земельної ділянки в оренду й вимагав від посадовців міської ради укласти з компанією договір оренди.

Міський голова Дніпропетровська Іван Куличенко пояснив, що, відповідно до рішення сесії міськради, посадові особи, у тому числі й міський голова, не мають права підписувати договор за рішенням суду без попереднього розгляду цього питання сесією міськради.

У відповідь представник виконавчої служби висловив сумнів у необхідності виставляти це питання на голосування, нагадавши про пряму дію судового рішення, що набуло чинності. У випадку голосування з даного питання депутатським корпусом, представник виконавчої служби зажадав представити поіменний список депутатів що голосували проти прийняття рішення про укладання договору з «Логос-інвест» для притягнення таких депутатів до кримінальної відповідальності.

У результаті дебатів, розгляд питання про укладання договору з компанією не відбувся, депутати проголосували проти його включення до порядку денного сесії. Також було знято з розгляду й перенесене на наступну сесію питання про скасування рішення про передачу спірної земельної ділянки в оренду «Логос-інвест».

Як зазначив міський голова, у даній ситуації створена правова колізія: відповідно до рішення суду, з компанією має бути укладений договір, однак без розгляду сесією він не може бути укладений. Міський голова звернувся до прокурора міста із проханням дати правову оцінку ситуації, після надання цього роз'яснення, буде прийняте відповідне рішення.

Довідка: Дніпропетровська міська рада налічує 120 депутатів.

вопросы и ответы

Просмотров: 716 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0




Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]