Главная Регистрация Гостевая книга Днепродзержинск Скачать беcплатно Фотографии Форум Доска объявлений Карта сайта Добавить сайт Обратная связь


Главная » 2010 » Март » 12 » Прокуратура взяла под контроль должников электроэнергии
20:14
Прокуратура взяла под контроль должников электроэнергии
Прокуратурою взято на контроль питання сплати ДМП ВКГ «Дніпро-ЗахіднийДонбас» та КП ДОР «Аульський водовід» заборгованості за спожиту електроенергію.

Враховуючи те, що водопостачання області знаходиться під загрозою, через значну заборгованість із сплати за спожиту електроенергію підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства, 15 березня 2010 року у прокуратурі Дніпропетровської області пройшла розширена нарада із зазначених питань за участю як боржників так і керівництва ВАТ ЕК «Дніпрообленерго».

Наразі, найбільшими боржниками за електроенергію є ДМП ВКГ «Дніпро-ЗахіднийДонбас», який заборгував 35,9 млн. грн. і КП ДОР «Аульський водовід», заборгованість якого перевищує 79 млн. грн., що ставить під загрозу водопостачання та водовідведення міст та районів області і створює соціально напругу серед населення та може негативно вплинути на санітарно-епідеміологічний стан у регіоні.

Основною причиною такої заборгованості є низький рівень розрахунків споживачів за покупну воду. За інформацією керівництва підприємств, рівень сплати за покупну воду ДМП ВКГ «Дніпро-ЗахіднийДонбас» склав 72%, а КП ДОР «Аульський водовід» - 45,5%.

Враховуючи викладене, прокуратурою області з залученням фахівців контрольно-ревізійної, державної податкової служб та фахівців інших контролюючих органів розпочато перевірки проведення повноти надходження та законності використання коштів, які надійшли як розрахунки споживачів за покупну воду, ефективності здійснення претензійно-позовної роботи підприємств водопровідно-каналізаційного господарства, спрямованої на погашення дебіторської заборгованості.

Особливу увагу буде приділено також питанням формування ціни на реагенти (хлор, коагулянти, що використовуються для очищення води), яка з початку 2009 року значно зросла.

Органами прокуратури встановлено, що в період травня – червня 209 року відбулося підвищення ціни на воду, яка відпускається підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства «Дніпро-ЗахіднийДонбас» - з 2,39 грн. за 1 м куб до 2,56 грн. та «Аульський водовід» - з 0,73 грн до 0,95 грн.

Але не зважаючи на підвищення цін на воду, органами місцевого самоврядування міст Дніпродзержинська, Першотравенська, Синельникове та смт. Верхньодніпровська, не було прийнято рішення, щодо підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення як не було проведено і відшкодування різниці в тарифах за послуги водопостачання та водовідведення підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства міст Дніпродзержинська та Першотравенська не здійснювалось.

Просмотров: 636 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0




Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]