Главная Регистрация Гостевая книга Днепродзержинск Скачать беcплатно Фотографии Форум Доска объявлений Карта сайта Добавить сайт Обратная связь


Главная » 2010 » Апрель » 29 » У Дніпродзержинську завершено перший етап розчистки лівобережного дренажного каналу
22:28
У Дніпродзержинську завершено перший етап розчистки лівобережного дренажного каналу
27 квітня з нагоди завершення першого етапу вагомого для Дніпродзержинська природоохоронного заходу — розчистки лівобережного дренажного каналу — на ділянці каналу поблизу нульового пікету за ініціативи міського голови Ярослава Корчевського відбувся виїзний брифінг. Крім Ярослава Корчевського, у брифінгу взяли участь начальник управління охорони навколишнього природного середовища Дніпродзержинської міської ради Андрій Плєшаков, головний інженер ТОВ НВП «Екосфера» Володимир Ракуляк - розробник проекту розчистки каналу, а також представники обласного та регіонального управлінь водного господарства.
Як поінформували журналістів, собівартість проекту розчистки каналу становить 2,6 млн грн, на першому етапі, в ході якого виконано розчищення прибережних ділянок від очерету, підготовка до поглиблення русла каналу на 2,5 метри з використанням земснаряду освоєно 1,58 млн грн за рахунок коштів обласного Фонду охорони навколишнього природного середовища.
Проектом передбачено благоустрій прибережної території, створення зон відпочинку з висадкою понад 100 дерев.
Роботи планується завершити до кінця цього року, паралельно «Екосфера» виконуватиме проект розчищення каналу «Прорізь», що з’єднує Дніпродзержинське водосховище з Голубим озером (Єлизаветівський котлован). Виконання всього комплексу робіт забезпечить проточність каналів та очищення Голубого озера. Кошторис цього проекту становить близько 10 млн грн.
У Дніпродзержинську на реалізацію екологічних заходів за державними програмами на 2010 рік заплановано виділення коштів у розмірі 39,3 млн грн.
Це дозволить вирішити вкрай важливі для поліпшення екологічного стану міста питання: створення системи комплексного екологічного моніторингу, реконструкцію правобережних очисних споруд та резервуарів питної води, поліпшення екологічного стану дренажних каналів на території міста та Голубого озера та інші заходи.
Лівобережний дренажний канал у Дніпродзержинську довжиною близько 3 км виконує функції природного та штучного дренажу ґрунтових вод та води Дніпровського водосховища. Створений при намиванні ґрунтів для будівництва лівобережного житлового масиву, проходить вздовж 5 житлових мікрорайонів лівобережжя. Єлизаветівський котлован є водоймищем штучного походження, створеним на землях Петриківського району на початку 70-х років під час видобування ґрунтів для намивання території під будівництво лівобережного житлового масиву Дніпродзержинська. Щорічно влітку на котловані (місцева назва — Голубе озеро), відпочивають понад 3 тисячі мешканців області.
Просмотров: 613 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0




Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]