Главная Регистрация Гостевая книга Днепродзержинск Скачать беcплатно Фотографии Форум Доска объявлений Карта сайта Добавить сайт Обратная связь


Главная » 2010 » Май » 18 » Днепродзержинские экологи направили предложения городской власти относительно расчищения канала «Проризь»
20:11
Днепродзержинские экологи направили предложения городской власти относительно расчищения канала «Проризь»
18 травня Дніпродзержинська громадська організація «Голос природи» направила відкрите звернення до міської влади та природоохоронних контролюючих органів з пропозиціями щодо очищення лівобережного каналу «Прорізь». Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомив виконавчий директор громадської організації «Голос природи» Євген Колишевський.

У звернення висловлюється занепокоєння активістів «Голосу природи» існуючим станом каналу, який ще 16 років тому перестав виконувати свої функції через неякісне будівництво нового мосту через Дніпро, а також в результаті створення несанкціонованого містка при виїзді з боку Дніпровського районного відділення міліції.

Канал «Прорізь» створювався для відведення дренажних вод в районі першого мікрорайону лівобережжя міста, а також для з'єднання Єлизаветівського озера з річкою Дніпро.

Завдяки каналу в озеро з Дніпра заходила риба, забезпечувалася циркуляція води і підтримка водного рівня. У квітні поточного року місцева влада опублікувала заяву про розробку проекту по відновленню каналу «Прорізь».

Таким чином, є надія, що цей водний об'єкт найближчим часом буде повністю відновлений.

Екологічна організація «Голос Природи» впродовж багатьох років вимагає розчищення каналу «Прорізь», ініціює перевірки щодо недопущення забруднення каналу стічними водами, вивчає висновки експертів про підвищення ефективності роботи дренажної системи.

Ознайомившись з проектною документацією «Розчищення прорізі лівобережного каналу до Голубого озера», керівництво «Голос Природи» виявило, що проектом не передбачається обмеження скидання забруднених вод, недопущення в'їзду автомобільного транспорту та створення контрольних свердловин. Прямо у канал «Прорізь» виведена бетонна труба від тепличного комплексу, з якої весь час тече вода, яка може бути забруднена сільськогосподарськими добривами.

Саме тому «Голос Природи» наполягає, щоб проектом було передбачено виконання заходів з недопущення промислових і каналізаційних скидань в канал.

Обмеження в'їзду автолюбителів захистить «Прорізь» від засмічення і руйнування берегів, забруднення води нафтопродуктами. «Підтримка дренажних каналів в робочому стані – це, в першу чергу, безпечні умови життя жителів лівобережжя. Відтак органи влади і городяни повинні спільно охороняти і берегти ці об'єкти. Свої пропозиції щодо доробки проекту по очищенню каналу «Прорізь» ми направили особисто голові Дніпродзержинська і керівництву обласного управління охорони навколишнього природного середовища», — заявив Євген Колишевський.


Круглосуточно и без выходных сауна "Буль буль" работает, чтобы Вы отдыхали! - телефон сауны в Уфе

Стенды Уфа купить

Просмотров: 1723 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0




Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]