Главная Регистрация Гостевая книга Днепродзержинск Скачать беcплатно Фотографии Форум Доска объявлений Карта сайта Добавить сайт Обратная связь


Главная » 2010 » Июль » 22 » У Дніпродзержинську розпочинаються випробування нової технології переробки сміття на основі піролізу
11:37
У Дніпродзержинську розпочинаються випробування нової технології переробки сміття на основі піролізу
21 липня Дніпродзержинський міський голова Ярослав Корчевський поінформував про початок випробувань на міському полігоні твердих побутових відходів (ТПВ) нової технології переробки сміття на основі піролізу. Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», випробування розпочнуться 23 липня, коли спеціалісти німецької фірми HAAS Energotechnik у співробітництві з фахівцями Управління комунального господарства міської ради проведуть буріння перших свердловин для пробного видобутку полігонного газу.

Якщо випробування покажуть належний ефект, фірма готова побудувати на території сміттєзвалища міні-станцію з утилізації газу, а існуюча недобудована станція сміттєспалювання може бути використана згодом для утилізації відходів за технологією піролізу (високотемпературного та екологічно безпечного способу утилізації). Німецька фірма вже накопичила досвід утилізації та очищення полігонного газу у Кременчуці.

За словами Ярослава Корчевського, місто матиме від співробітництва з фірмою відразу декілька зисків: чисте повітря з огляду на припинення горіння звалища, доходи до бюджету, та можливий додатковий обсяг електроенергії для міських потреб (зокрема, для зовнішнього освітлення), якщо полігонний газ перероблятиметься на турбогенераторі.

Фінансування проекту роботи фірми з утилізації та очищення полігонного газу здійснюватиметься за рахунок «зелених інвестицій» (коштів за Кіотським протоколом).

До речі, піролізну установку утилізації інфікованих відходів встановлено цього року у Дніпродзержинському протитуберкульозному диспансері: інсеніратор «Muller CP-30» французького виробництва, вартістю 1,4 млн грн лікувальний заклад отримав за цільовими поставками.

Введення в дію сучасної установки дозволить здійснювати утилізацію небезпечних інфікованих відходів у повному обсязі, виключаючи скидання відходів на міське звалище, що створювало ризик розповсюдження туберкульозної інфекції.

Довідка: За існуючим проектом Станція переробки твердих побутових відходів у Дніпродзержинську має розрахункову потужність утилізації 20 тис. тонн відходів на рік. На міському полігоні накопичено майже 4 млн тонн сміття, щорічно місто скидає на звалище близько 100 тис. тонн побутових відходів. Кошторисна вартість об’єкту складає 31,7 млн грн, готовність заводу – 68%.

Просмотров: 634 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0




Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]