Главная Регистрация Гостевая книга Днепродзержинск Скачать беcплатно Фотографии Форум Доска объявлений Карта сайта Добавить сайт Обратная связь


Главная » 2010 » Октябрь » 18 » Прошло совещание по вопросам перспектив добычи полигонного газа на городской свалке
20:05
Прошло совещание по вопросам перспектив добычи полигонного газа на городской свалке
У Дніпродзержинську пройшла нарада з питань перспектив подальшого розвитку проекту видобування полігонного газу на міському звалищі твердих побутових відходів. Про це повідомив начальник управління охорони навколишнього природного середовища Дніпродзержинської міської ради Андрій Плєшаков.

Відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 22 вересня 2010 року, концерну HAAS Energotechnik надано право на видобування полігонного газу на міському звалищі твердих побутових відходів.

Проектом концерну пропонується план утилізації відходів, яким передбачено переорієнтацію управління відходами згідно з основними лініями Кіотського протоколу; скорочення обсягів відходів шляхом переробки та вторинного використання утильсировини з відходів; безпечне для навколишнього природного середовища захоронення на полігонах залишкових відходів відповідно діючим стандартам ЄС; господарське використання енергії з відходів. Спеціалістами концерну вже здійснено буріння свердловин для відбору полігонного газу з тіла звалища. Проведені виміри показали, що вміст газу метану в тілі звалища у різних місцях різний. Для уточнення результатів проводяться додаткові виміри.

У разі отримання позитивних результатів полігонний газ буде використовуватися шляхом спалювання в блочній теплоенергоцентралі (БТЕЦ) з отриманням тепла та енергії. Високотемпературна факельна установка забезпечить безаварійну роботу БТЕЦ. Енергія та тепло буде використовуватися спочатку на власні потреби полігону, а потім залишки електроенергії будуть подаватися в електромережу.

Полігонний газ вміщує приблизно 55% висококалорійного метану і має приблизно в 2 рази меншу теплотворну спосібність (теплоту спалювання), ніж природний газ. При цьому він в 21 раз є шкідливішим для клімату, ніж вуглекислий газ. Утилізація полігонного газу визнана важливим напрямком поліпшення екологічного стану міста.

На нараді управлінню охорони навколишнього природного середовища міської ради, управлінню комунального господарства доручено здійснювати контроль за проведенням робіт з відбору проб полігонного газу.

Питання щодо перспектив подальшого розвитку проекту видобування полігонного газу та договірних зобов’язаннях між міською радою та концерном будуть розглянуті після отримання результатів щодо вмісту метану та позитивного висновку щодо можливості його використання. Якщо випробування покажуть належний ефект, фірма готова побудувати на території сміттєзвалища міні-станцію з утилізації газу, а існуюча недобудована станція сміттєспалювання може бути використана згодом для утилізації відходів за технологією піролізу (високотемпературного та екологічно безпечного способу утилізації). Німецька фірма вже накопичила досвід утилізації та очищення полігонного газу у Кременчуці.

Просмотров: 521 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0




Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]